16 august 2009 er en dato som jeg, John Bosen Larsen (den gang 41 år) og min familie sent glemmer, det var dagen hvor jeg fik 2 nye venner ( Lotte og Henrik ),

og min hverdag gik fra at ligge på sofaen med ledsmerter og træthed,

besværlighed ved de almindeligste ting såsom at tage sko og sokker på,

til en hverdag med overskud og fysisk aktivitet og en krop i god fysisk form.

Min virksomhed, Bisca startede projektet ”Piece of cake”, i samarbejde med Lotte og Henrik, hvor 10 personer over 10 uger skulle tabe tilsammen 100 kg.

Jeg var så heldig at blive udtaget med en kampvægt på 113 kg. (den tungeste i gruppen).

Projektet startede med at hele kroppen blev testet igennem af læger og træningsteraputer, og resultat lød.:

”John, din kropsalder = 87 år, du er svært overvægtig og i faregruppen for diverse livsstil sygdomme og på grund af dit forhøjet blodtryk kan du heller ikke være blod doner mere”.

Lotte og Henrik gav mig det spark bagi som jeg manglede, og ved hjælp af.:

- ugentlige vejninger og en individuel kostplan styret af Lotte. ( som ikke var svær at overholde da der faktisk var mange ting man måtte/kunne spise )

- hård træning koordineret af Henrik.

- Og ikke mindst en stor portion stædighed, resulterede det i et vægttab på 27,6 kg. over 10 uger.( Kropsalderen blev ligeledes reduceret til 39 år og jeg blev accepteret som blod doner igen )

Ugens program, så således ud:

Kl. 4.00 en rask gåtur på 12 km inden arbejdsdagens start.

Mandag – onsdag – fredag og søndag, gik turen til fitnesscenteret, hvor der blev dyrket styrketræning,

Tirsdag – torsdag og lørdag, var det op på spinning cyklen i 1-2 timer af gangen, og det må jeg sige at det var en motionsform der tiltalte mig fra den 1. gang jeg prøvede det.

Og ja, det lyder af meget, men Lotte og Henrik motiverede mig til at gå det ekstra stykke – løfte 500 gr. mere,

Og gevinsten var der også hver lørdag morgen på vægten, og jeg kunne mærke at de glædede sig ligeså meget over mit vægttab, som jeg selv gjorde.

April 2010 blev jeg ansat som spinning instruktør i Dansk fitness og Lotte tog mig under sine ”vinger” for at vise mig hvordan man byggede et program op.

Jeg lyttede og sugede til mig, og har nu mine egne hold i centret.

Jeg blev helt bidt af spinning i centret og cykling på landevej, så det førte til en ny personlig udfordring i Juli 2011, hvor jeg cyklede med Dini Tours fra Fredericia til Paris, 1238 km. på 8 dage

Og jeg har ellers altid sagt at det eneste fysiske jeg skal gøre i forbindelse med mine ferierejser, er at pakke og bære min kuffert, og jeg kunne aldrig se mig selv på en cykelferie eller en aktiv ferie,

Men hvor er man glad, når man når Concorde pladsen i Paris og ens familie står og tager imod med Dannebrog, og ja voksne mænd kan græde.

Umiddelbart lyder det nemt, men har man familie, så skal de være indstillet på at leve som 2 familier i den tid det står på. Min kone, Henriette og vores 2 børn var den ene familie og jeg den anden.

Der skal gives/ofres meget plads og opbakningen skal være der 100 %. På et tidspunkt var fitness centeret mit 2. hjem.

Jeg er i dag sluppet af med gigtsmerter i knæ og hænder – træthed - forhøjet blodtryk, og stress symptomer.

Vægttab og træningen gør at der blev mere overskud i hverdagen og på arbejdet.

Førhen var jeg modstander af forandringer, da jeg ikke kunne overskue konsekvenserne,

Hvor jeg derimod nu tager imod forandringerne som en udfordring og personlig selvudvikling.

Så én udfordring blev pludselig til flere personlige sejre for mig over de 2 år.

Jeg tror at jeg har prøvet alverdens forskellige slankekurer, og nogle har da også delvist hjulpet på vægten, men kiloene kommer hurtigt raslende tilbage på kroppen,

Men den metode som Lotte og Henrik introducerede i mit liv, virkede over al forventning og er med til at fastholder mig i mit vægttab.

Hvis jeg skal komme med nogle råd som jeg selv lærte undervejs, lyt til Lotte og Henrik, sæt jer 1 mål af gangen, så er det nemmere at overskue.

Og sidst men ikke mindst .: Lotte har altid ret